12
oktober
2017
|
09:12
Europe/Amsterdam

Anita Witzier verrast met eigen tulp voor WereldReumaDag

Het Reumafonds heeft tijdens de aftrapbijeenkomst van WereldReumaDag 2017 haar ambassadeur Anita Witzier verrast met een eigen tulp. Witzier is al meer dan 16 jaar het gezicht van het Reumafonds en iemand die zich buitengewoon hard inzet om begrip te kweken voor de 2 miljoen mensen die net als zij leven met een vorm van reuma. De bordeaux-paarse Anita Witzier tulp werd onthuld en gepland op een speciaal Reumafondsbollenveld in Noordbeemster (Noord-Holland).

Anita Witzier ontving in 2011 al een lintje voor haar ambassadeurschap. Het Reumafonds vond het hoog tijd om de waardering voor al Anita’s werk voor het Reumafonds ook te laten blijken met deze eigen Anita Witzier tulp. De tulp staat centraal in de ‘Kweek begrip, plant een bol’-campagne van het Reumafonds die op WereldReumaDag (12 oktober) start. In de campagne roept het Reumafonds heel Nederland op om begrip te kweken voor mensen met reuma.

Samen met tulpenkweker Ted van der Gulik VOF en directeur van het Reumafonds, Lodewijk Ridderbos, heeft Anita Witzier de naar haar vernoemde tulp gedoopt. Voor Anita Witzier een complete verrassing.

Zelf een Anita Witzier tulp of eigen tulp planten om begrip te kweken?
Je kunt pas begrip voor reuma tonen als je er meer van weet. Daarom staat vanaf WereldReumaDag tot aan het moment dat de tulpen in bloei staan (eind maart 2018) het vergroten van de kennis over reuma centraal. Nederlanders worden opgeroepen om op www.reumafonds.nl een virtuele tulpenbol te planten en daarmee begrip te kweken. De bollenplanters worden tijdens het groeiproces van de eigen tulp door persoonlijke verhalen, feiten en cijfers meegenomen in de wereld van mensen met reuma.

Op en rond WereldReumaDag 2017 (12 oktober) worden de Anita Witziertulpenbollen uitgedeeld op grote NS stations, bij tuincentra van Life & Garden en bij allerlei activiteiten die de lokale reumapatiëntenverenigingen organiseren door heel het land. Zodat iedereen overal, thuis, op het werk of op school, begrip kan kweken voor reuma. Want begrip verzacht de pijn van reuma.