29
november
2016
|
14:20
Europe/Amsterdam

Check je zorgverzekering voor 2017

In november heb je van jouw zorgverzekeraar weer de jaarlijkse veranderingen in jouw zorgpolis, de polisvoorwaarden en de nieuwe premie voor 2017 ontvangen. Dit betekent dat je vóór 31 december 2016 jouw zorgverzekering weer onder de loep moet nemen.

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten, zoals de behandeling van de reumatoloog, zorg van de huisarts, medisch noodzakelijke hulpmiddelen en de meeste reumamedicijnen. Maar als je vanwege een reumatische aandoening veel gebruik moet maken van zorg is de kans groot dat een basisverzekering alléén onvoldoende dekking geeft. Negen op de tien mensen met reuma heeft daarom een aanvullende verzekering (NIVEL, 2016). Juist het vinden van een goede aanvullende verzekering met een reumatische aandoening kan lastig zijn. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar welke zorg je nodig hebt. Biedt jouw verzekering voldoende vergoeding voor fysiotherapie en beweegprogramma’s? Of steunzolen en hulpmiddelen? En worden dit jaar nog reumakuren vergoed?

Daarnaast is ook dit jaar het aanbod aan verschillende zorgverzekeringen groot en verschillen polisvoorwaarden en vergoedingen. Daarom is het belangrijk de polisvoorwaarden kritisch te bekijken bijvoorbeeld vanwege het preferentiebeleid voor medicijnen, verschillen in medische hulpmiddelen en de gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Om je te helpen bieden dit jaar alle zorgverzekeraars de zorgverzekeringskaart aan. Deze zorgverzekeringskaart geeft je beter inzicht in de polisvoorwaarden en vergoedingen van de basisverzekering.

Kijk hier voor meer informatie en onze adviezen rond zorgverzekeringen en overstappen. Ook is meer informatie te vinden op de website van de Patiëntenfederatie Nederland, zoals een makkelijk leesbare informatiekaart.