Amsterdam,
03
juli
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

RegMed XB: internationale samenwerking ten behoeve van de patiënt

RegMed XB is het nieuwe instituut waarin het Reumafonds, wetenschappers, artsen, ondernemers en overheden in Nederland en Vlaanderen nauw samenwerken om veelbelovende innovaties in regeneratieve geneeskunde te bevorderen. Het eerste project gaat over een nieuwe oplossing die genezing van artrose dichterbij moet brengen. Op 3 juli komen onderzoekers, overheid en bedrijfsleven in Maastricht samen om de samenwerking verder op te zetten.

Regeneratieve geneeskunde houdt in dat een medische behandeling de functie van aangetaste organen of, in het geval van artrose, gewrichten herstelt. Met steun van het Reumafonds wordt er binnen RegMed XB gewerkt aan een implanteerbaar gewricht van lichaamseigen materiaal. Dit moet de ernstige pijn en beperkingen van mensen met duimartrose definitief verhelpen.

Bijeenkomst over de internationale samenwerking
Op 3 juli in Maastricht ontmoeten bedrijfsleven, overheid en wetenschap elkaar om intensief te bespreken hoe de infrastructuur voor deze samenwerking, ook wel ecosysteem genoemd, het best kan worden vormgegeven. Lees er meer over in het persbericht over deze bijeenkomst. Zie 'Downloads' op de rechterkant van deze pagina.