Amsterdam,
24
november
2015
|
17:00
Europe/Amsterdam

Reumafonds lanceert Reumazorgverzekeringwijzer 2016

Het Reumafonds lanceert voor mensen met reuma een speciaal stappenplan en de Reumazorgverzekeringwijzer. Zolang nog niet alle polisvoorwaarden bekend zijn, adviseert het Reumafonds nog geen verzekeringspolis af te sluiten. Mensen met reuma kunnen zich met de Reumazorgverzekeringswijzer wel alvast oriënteren.

Het stappenplan biedt mensen met reuma inzicht in hun persoonlijke situatie en de zorg die zij in 2016 verwachten nodig te hebben.

Lancering Reumazorgverzekeringwijzer
We weten dat het kiezen van een zorgverzekering complex, lastig en onoverzichtelijk is. Daarom hebben we een speciaal stappenplan ontwikkeld waarmee je een overzicht krijgt van jouw gewenste pakket en hebben we in samenwerking met Zorgverzekeringwijzer.nl de Reumazorgverzekeringwijzer ontwikkeld. Hiermee kun je zorgverzekeringspolissen vergelijken op zorg die voor jou persoonlijk belangrijk is. Zo kun je kijken naar behandelingen in ziekenhuizen, maar ook naar vergoeding van fysiotherapie, voetzorg, hulpmiddelen en kuurbehandelingen.

Onderhandelingen zijn nog gaande
19 november was voor de zorgverzekeraars de deadline voor het bekend maken van hun nieuwe verzekeringspakketten. Tot onze grote teleurstelling hebben de zorgverzekeraars nog niet al hun informatie bekend gemaakt. Het is op dit moment dus nog niet van alle zorgverzekeraars duidelijk met welke ziekenhuizen zij contracten hebben afgesloten en tegen welke voorwaarden. Juist voor mensen met reuma is het heel belangrijk te weten met welke ziekenhuizen contracten zijn afgesloten om zeker te zijn dat hun zorg en medicijnen ook in 2016 worden vergoed door hun zorgverzekeraar.

Slechte zaak
Het Reumafonds vindt het een slechte zaak dat bij de start van de overstapperiode de polisvoorwaarden nog niet volledig zijn en de dekking van verzekeringen onduidelijk.We steunen daarom het standpunt van de NPCF om verslechteringen in het zorgaanbod die na 19 november ingaan, zoals het niet meer contracteren van ziekenhuizen, niet aan de patiënt door te berekenen.

Nog even wachten met kiezen
Tot en met 31 december heb je de tijd om een keuze te maken voor je zorgverzekering voor aankomend jaar. Omdat zorgverzekeraars en ziekenhuizen er nog niet uit zijn, raden we je aan om te wachten met het maken van een keuze voor je zorgverzekering tot het moment dat alle contracten tussen de ziekenhuizen en verzekeraars bekend zijn.

Wel oriënteren
Met behulp van het stappenplan kun je je wel voorbereiden door je alvast te oriënteren op je keuze. De Reumazorgverzekeringwijzer wordt automatisch aangevuld met nieuwe informatie. Zodra alle gegevens binnen zijn en de Reumazorgverzekeringwijzer compleet is, laten wij dat weten. Wij adviseren om altijd de polisvoorwaarden en vergoedingen zorgvuldig na te lezen voordat je een keuze maakt voor een zorgverzekering. Dat maakt het risico kleiner dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

http://actueel.reumafonds.nl/reumafonds-lanceert-reumazorgverzekeringwijzer-adviseert-wachten-met-keuz/