01
maart
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kijktip: reuma centraal in een van de verhalen in ziekenhuisserie CMC bij RTL4

Aankomende zondag 4 maart is het leven met reuma het onderwerp van een van de verhalen in de ziekenhuisserie CMC. Het Reumafonds is één van de acht gezondheidsfondsen die een medisch thema ondersteunt in de tiendelige serie van RTL.

Onbegrip bij reuma
Uit onderzoek van het Reumafonds blijkt dat maar liefst 50 procent van de mensen met reuma onbegrip ervaart. Reuma betekent moeite met bewegen, extreme vermoeidheid en ondraaglijke pijn. Omdat je dat niet altijd kunt zien, én omdat de klachten van dag tot dag kunnen verschillen, ervaren veel reumapatiënten onbegrip. Dit onderwerp komt dan ook aan bod in de verhaallijn over reuma in de uitzending van CMC op 4 maart.

Medische thema’s
De verhaallijnen van CMC zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die dit jaar worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen: Alzheimer Nederland, de Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, het Diabetes Fonds, het Prinses Beatrix Spierfonds, het Reumafonds, het Oogfonds en het Epilepsiefonds. In de serie komen medische onderwerpen aan bod die gaan over het werk van deze fondsen. Alle fondsen worden gesteund door de VriendenLoterij.

CMC wordt iedere zondagavond om 22.00 uur uitgezonden bij RTL4. Na afloop is de uitzending terug te zien via de website van CMC. 

 Logo VriendenLoterij